Uitvoerder in de Bouw

De uitvoerder in de bouw is degene die dagelijks aanwezig is op de bouwplaats om leiding te geven aan het bouwproces. Een veelzijdige en uitdagende functie die niet voor iedereen is weggelegd. Het brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee, maar het is een afwisselend en allround beroep! Ieder project is weer anders en dat vereist flexibiliteit en overzicht.

Taakomschrijving

De uitvoerder heeft een ruim takenpakket en verantwoordelijkheden. Hier een kleine greep uit het takenpakket:

  • het bewaken van de planning
  • materialen bestellen
  • het houden van kwaliteitscontroles over het gemaakte werk en de materialen
  • het houden van veiligheidsinspecties
  • aan de hand van tekeningen berekenen hoeveel materialen er nodig zijn
  • het verdelen van werk onder het aanwezige persooneel

Verantwoordelijkheid

Het organiseren van het werk op de bouwplaats is een van de belangrijkste taken van de uitvoerder. Hij moet inzicht hebben in wat de timmermannen kunnen en waar ze het best tot hun recht komen. Niet iedere timmerman kan overal voor worden ingezet. Daarnaast is het bestellen van materialen van essentieel belang. Het moet op tijd aanwezig zijn, anders loopt men risico dat de planning aangepast moet worden. Er moet ook niet te veel materiaal op de bouwplaats aanwezig zijn, want dit kan in de weg gaan staan. Kortom, dit vereist inzicht en overzicht van de uitvoerder. De uitvoerder is als eerste aanwezig op de bouwplaats en gaat als laatste weer naar huis.

Eigenschappen

Door het veelzijdige werk en de verantwoordelijkheid is het van belang dat je stressbestendig bent. Ook moet je goed een team kunnen aansturen en onder druk kunnen presteren en beslissingen kunnen maken en planningen weer kunnen bijstellen waar nodig. Daarnaast is het van groot belang dat je overzicht en inzicht hebt, zodat je kunt inspelen op onverwachte situaties. Materialen die te laat geleverd worden, mankrachten die uitvallen etc. Hier moet je goed op in kunnen spelen en dit vereist een flexibele instelling en een oplossingsgerichte houding. Vooruit denken en incalculeren.

Op zoek naar jou!

Ben je door het lezen van het bovenstaande enthousiast geworden en is dit jouw droombaan? Denk je in bezit te zijn van de eigenschappen die een goede uitvoerder nodig heeft? Dan zijn we op zoek naar jou! Schroom niet om contact met ons op te nemen en wie weet sta jij binnenkort op de bouwplaats als uitvoerder!