Laminaat voor elke smaak

Als je een vloer uit gaat kiezen, is het belangrijk dat je van tevoren bedenkt welke eisen je stelt. De vloer die je aanschaft zal immers zeker de komende jaren de vloer zijn waar je het mee moet doen, aangezien je hem waarschijnlijk niet zo snel weer zult vervangen. Als het gaat om de keuze voor een vloer, is er voor elk wat wils. Waar je voorkeur ook naar uitgaat, denk in ieder geval ook eens na over laminaat. In dit artikel lees je wat deze vloersoort je allemaal te bieden heeft.

De basis van je interieur

De vloeren in je huis zijn letterlijk en figuurlijk de basis van je woninginrichting. Het karakter van je vloer doet ontzettend veel voor de uitstraling van je interieur. Eigenlijk besef je dit vaak pas als je de ene vloerbedekking vervangt door de andere. Zo geeft een hoogpolig tapijt een compleet andere look dan een strakke vloer. Gaat je voorkeur uit naar ‘strak’, dan kom je al snel uit op hout of laminaat. Beide vloersoorten kunnen wonderen doen voor de optische grootte van een ruimte, zeker als je de lengte en breedte van de planken op een slimme manier gebruikt. Maar een strakke vloer heeft meer voordelen!

Hygiënischer dan vloerbedekking

Zowel hout als laminaat zijn in vergelijking met vloerbedekking makkelijk schoon te houden. Bedenk maar eens hoeveel werk je hebt als je bijvoorbeeld met koffie knoeit op je tapijt – en dan nog is het afwachten of de vlek er helemaal uitgaat. Met een vloer van hout of laminaat is een dergelijk ongelukje geen enkel probleem. Ook trekt dit soort gladde vloeren relatief weinig stof aan, waardoor ze erg geschikt zijn voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt. Hout en laminaat zijn verder allebei duurzaam, al is laminaat slijtvaster. Naast dit punt heeft laminaat nog een aantal extra voordelen.

Slijtvast en voordelig

Laminaat van CanDo lijkt vandaag de dag ontzettend veel op hout, dus een mooie laminaatvloer doet qua looks niet onder voor de houten uitvoering. Laminaat is echter wel slijtvaster en ook makkelijker te onderhouden. Verder is deze vloersoort minder gevoelig voor krassen, is hij kleurechter én eenvoudiger mee te verhuizen als je een nieuwe woning betrekt. En last but not least is laminaat over het algemeen ook minder prijzig. Hierdoor kun je een vloer aanschaffen met de allure van een houten vloer – maar dan wel tegen een heel wat vriendelijkere prijs.

Laminaat past altijd

Laminaat is te koop van heel veel merken en je hebt de keuze uit oneindig veel verschillende uitvoeringen. Of je nu houdt van een landelijke, robuuste sfeer of meer neigt naar een moderne uitstraling, laminaat is er voor iedere smaak. Heb je je keuze eenmaal gemaakt, dan is laminaat in principe ook relatief eenvoudig zelf te leggen vanwege het handige kliksysteem. Laat je wat dit laatste betreft wel goed voorlichten voor je tot de aankoop overgaat: er zijn meerdere kliksystemen, maar ze zijn niet allemaal even handig.