De stappen die je moet doorlopen tijdens een verbouwing

Als je al heel lang in hetzelfde huis vertoeft begin je daar na een tijdje wel genoeg van te krijgen. Die stoel is niet meer zo mooi als die was bij aanschaf en het lijkt wel of je huis scheef staat. Verschrikkelijk vind je de buitenkant van het huis. Als mensen langslopen en richting je huis kijken denken ze allemaal hetzelfde; wat een armoede. Het ziet er niet uit. Kunnen die mensen niet een likje verf op hun huis aanbrengen? Voor jou is de maat nu vol, je gaat verbouwen! Maar welke stappen komen daar allemaal bij kijken?

Haalbaarheid idee

Allereerst moet je een goed idee hebben. Wat wil je precies, en waarom vooral? Als je niet weet wat je motieven zijn voor het verbouwen van een huis ben je water naar de zee aan het dragen. Zet duidelijk en gedetailleerd omschreven op papier wat je precies wil veranderen en waarom je dat wil. Dit kan je tijdens je project als leidraad gebruiken. Daarnaast kan het voor motivatie zorgen wanneer je het even niet meer ziet zitten.

Vervolgens moet de haalbaarheid van je plannen getoetst worden. Is het allemaal wel mogelijk wat je wil? Bespreek die met iemand anders die (ook) verstand heeft van verbouwingen, zodat je niet voor een dichte deur komt te staan tijdens je project.

Aan de slag

Tot slot is het tijd om aan de slag te gaan. Het gereedschap wordt opgepakt en het fysieke werk gaat beginnen. Het belangrijkste in deze stap van de verbouwing is de werkbank. Als je geen goede werkbank hebt kan je eigenlijk niks beginnen. De werkbank komt namelijk kijken bij alle aanpassingen aan meubelen en planken e.d. die je gaat doen. Het is belangrijk dat je genoeg ruimte op je werkbank hebt, hij moet dus groot en lang genoeg zijn. Daarnaast is de hoogte erg belangrijk. Wanneer je constant naar beneden moet reiken hebben je aan het eind van je verbouwing een hernia. Dan kan je nog niet van je huis genieten.