Zelf je huis verhuren, hoe doe je dat?

Huis verhuren

Je huis verhuren kan erg lucratief zijn. Veel mensen kiezen ervoor om hun woning zelf te verhuren, om de kosten van een verhuurmakelaar te voorkomen. Er komt echter behoorlijk wat kijken bij het zelf verhuren van je woning. Let dus in ieder geval op de volgende zaken.

Je huis verhuren via woningwebsites

Het is belangrijk dat je huis goed vindbaar is op internet. Het kan dus erg handig zijn om websites als Jaap of Funda in te schakelen. Deze websites hebben een groot bereik en voor een niet al te hoog bedrag plaatsen ze je woning voor minimaal een maand op de site. Je kunt ook pakketten kopen waarbij je onder andere een verhuurbord, een voorbeeldcontract, professionele fotografie en posters kunt krijgen. Je huis blijft dan ook vaak langer op de site staan.

Spreek je netwerk aan

Heb je geen zin om te betalen voor een plek op een website, probeer dan eens je huis te verhuren via je eigen sociale netwerk. Maak wat foto’s van je huis en zet een bericht op Facebook, Twitter en andere social media. Vraag vrienden en kennissen of ze je bericht willen delen. Een andere gratis optie is het plaatsen van je huis op Marktplaats. Ook deze site heeft een groot bereik.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Hoe je je huis ook besluit te verhuren, zorg dat je in ieder geval een aantal dingen goed geregeld hebt. Een neutrale inrichting is belangrijk. Daarmee spreek je de grootste groep mensen aan. Wit je muren en zorg voor een schoon en opgeruimd huis. Maar vervolgens een aantal goede foto’s. Huur hiervoor een professional in of zoek in je eigen netwerk naar een bevriende fotograaf. Zorg tot slot dat je een goed huurcontract hebt. Zo weten beide partijen waar ze aan toe zijn. Er zijn diverse modelcontracten direct te downloaden vanaf internet.

Bron: http://www.premiumhousing.nl/