Redenen voor vloerisolatie

Overweeg jij om in je woning of in je pand vloerisolatie aan te laten brengen? Dan zijn er een heel aantal dingen waar je rekening mee moet houden voor je er aan begint. Deze zaken kunnen je helpen om een goede keuze te maken als het gaat om isolatie.

Voordelen van isolatie

Veel voordelen van isoleren zijn al bekend. Zo wordt het huis minder koud in de winter en minder warm in de zomer. Je hebt geen last meer van koude voeten en je energierekening gaat duidelijk omlaag.

Wanneer je binnen je woning te maken hebt met problemen dan kan isolatie veel oplossen. Zeker een isolatie van de vloeren in huis kan veel problemen verhelpen. Denk aan een vochtprobleem, via de vloer komt er veel vocht omhoog en daarvan worden de ruimtes in huis vochtiger. Dat is niet alleen onaangenaam maar het is ook ongezond. Door de vloeren te laten isoleren kan dit probleem worden verholpen. Ook schimmelproblemen,  warmteverliezen en tocht vanuit de kruipruimte zijn definitief verleden tijd.

Maak gebruik van experts

Vloerisolatie kan zelf worden aangelegd. Voor het aanleggen is wel veel kennis nodig, bijvoorbeeld van de verschillende materialen. Daarom is het voor veel mensen aan te raden om een expert in te huren. In Nederland zijn veel isolatiebedrijven die graag de isolatie voor je willen uitvoeren. Wel is het dan verstandig om bij verschillende aanbieders een offerte op te vragen om zo verzekerd te zijn van de gunstigste prijs.

De isolatie via de vloer wordt vaak via de kruipruimte uitgevoerd. Daarom is het ook van belang dat er onder de woning een kruipruimte is van minimaal 30 centimeter. Wanneer deze kruipruimte er niet is dan kan er ook bovengronds geïsoleerd worden. Hiervoor is een speciaal materiaal nodig en een speciale aanpak. Nieuwere huizen, vanaf 1980, hebben vaak al geïsoleerde vloeren.